Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

22.01.2010
Реакција од министерот за внатрешни работи Гордана Јанкулоска

Бидејќи се надевам дека се работи за недоразбирање, а не за тенденциозно погрешно толкување, би сакала да ви појаснам дека МВР стои во целост зад вистинитоста на одговорот кој го доставивме  до засегнатата страна. Факт е дека на вaшето прашање за издавање потврди дали некој е “шпиун“ или не  одговорив негативно и образложив дека сме се труделе и се трудиме максимално брзо да одговориме на секое конкретно барање и прашања од граѓаните кое е во ингеренции на МВР.

МВР нема да зазема страна, да лаже и да фабрикува докази за ничиј интерес.

Дали медиумот што објави информации за нечије учество во организирањето на протестите и негова соработка со странски служби поседува валидни докази или како што тврди другата страна дека се работи за класична клевета или монтажа ќе докаже судот.


Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk