Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

27.11.2009
Средба на министерот м-р Гордана Јанкулоска со новиот амбасадор на Франција Жан- Клод Шлумберже
   Денес во МВР, министерот за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска го прими новиот амбасадор на франција во Република Македонија ,  Жан- Клод Шлумберже. На оваа средба која што се одржа по повод стапувањето на функција нов вонреден и ополномоштен амбасадор на Франција на РМ, покрај меѓусебното запознавање беше уште еднаш реафирмирана подршката што Франција и ја дава на Македонија во нејзините евро-атлански аспирации, а беше обострано изразена подготвеноста за натамошно интезивирање  на одличната соработка во областа на безбедносните прашања.   

Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk