Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

15.11.2009 Утре и задутре во Брисел
Министерката Јанкулоска на министерски форум

Министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска утре и задутре (16/17.11.) во Брисел, ќе учествува на дводневниот министерски форум на министрите за внатрешни работи и за правда – ЕУ-Западен Балкан. Во рамките на конференцијата ќе се одржат неколку работни сесии коишто ќе бидат посветени на низа теми почнувајќи од борбата против корупцијата, трговијата со луѓе, билатералната, мултилатералната, регионалната и институционална соработка во сузбивањето на овие појави. Притоа, предвидено е министерката Јанкулоска да има свое обраќање во рамките на темата за борбата против корупцијата, како и во тематскиот дел околу соработката со Европол и Фронтекс.

Инаку, на крајот од министерскиот форум задутре (17.11.) во Брисел, во седиштетот на НАТО предвидена е и средба на министерката Јанкулоска со помошник генералниот секретар на НАТО Мартин Ховард.  
Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk