Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

10.08.2009
По повод одигрувањето на меѓународниот пријателски фудбалски натпревар

По повод одигрувањето на меѓународниот пријателски фудбалски натпревар помеѓу репрезентациите на Република Македонија и Шпанија,на 12.08.2009 година,среда,со почеток во 21,30 часот,на националната арена „Филип Втори“ во Скопје, а заради непречено и безбедно одржување на истиот,попречување и спречување на секаков вид на казниви и девијантни поведенија и спречување на било какво загрозување на безбедносната состојба  Министерството за внатрешни работи превзема  плански   мерки и активности за физичко и сообраќајно обезбедување, кои интензивно ќе се спроведат во наредните три дена на подрачјето на градот, кои освен на националната арена и местото каде ќе биде сместена гостинската репрезентација, ќе се спроведат и на сите  оние места и сообраќајници каде ќе има собирање и движење на заинтересираните посетители и гости.

 

Во тој поглед, на денот на одигрувањето на натпреварот,на   булеварите. „Илинден“,„. и „Свети Климент Охридски“, потоа улиците „Ленинова“,„Јордан Хаџи Константинов Џинот“, и „Наум Наумовски Борче“,сообраќајот ќе се одвива со посебен режим,а паркирање на моторните возила ќе биде дозволено на паркингот на АМД„Водно“и на улиците помеѓу  бул.„Илинден“ и бул.„Партизански Одреди“.

 

Сите мерки ќе бидат  превземни и спроведени од страна на доволен број ангажирани работници на полиција и други овластени службени лица,  заради остварување на потполна ефикасност во извршувањето на планираните задачи. 

Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk