Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

07.07.2009
Мартин Крутнер,директор на Бирото за внатрешни истраги при австриската полиција во посета на МВР

На почетокот на месецов (06/07.07) во работна посета на Секторот за внатрешна контрола и професионални стандарди при МВР престојуваше Мартин Крутнер – Директор на BIA (Биро за внатрешни истраги) од Република Австрија.

Притоа, г-динот Крутнер и  помошник  на министерот за СВКПС, м-р Анета Станчевска, меѓудругото, разговараа и за зачленување на Република Македонија во ЕПАК (Европски партнери за борба против корупцијата) со статус на придружна земја членка, како и за обуката на вработените од Секторот за внатрешна контрола и професионални стандарди.

Исто така, Крутнер заедно со Станчевска остварија средба со министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска  при што беше договорена интензивирана соработка на полето на борбата против корупцијата.

Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk