Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

23.04.2009
Контрола на наплатните станици “Глумово“ и “Романовце“

По претходно изготвен оперативен план вчера (22.04.) во периодот од 15 до 20 часот Секторот за внатрешна контрола и професионални стандарди изврши контрола на наплатните станици “Глумово“ и “Романовце“ со цел откривање на злоупотреба на службени легитимации и минување на патарините на вработени во МВР со приватни возила, без притоа да биде платена патарината.

Во рамките на контролата на трите наплатни пункта евидентирани се 25 возила, односно возачи кои ги минале патарините без да платат патарина. Од нив само еден е вработен во МВР – полициско одделение “Групчин“, кој што ја минал наплатната рампа без да плати со покажување на својата службена легитимација. Останатите 24 возачи се граѓани кои искористиле згодна прилика за поминување на отворена рампа или користеле разни видови картички за минување без да платат задолжителна патарина. На евидентираните возачи им беа идадени налози за наплата на глоба за сторени прекршоци од Законот за јавни патишта.  

Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk