Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

21.11.2014 СВР Битола
Реализиран состанок на локален совет за превенција

На 19.11.2014 година во општина Долнени е формиран нов Локален совет за превенција и е одржан првиот состанок на истиот. На состанокот , пред новите членови е презентирана улогата и начинот на работа на локалниот совет за превенција и е разговарано за општата безбедносна состојба  на подрачјето. При тоа се презентирани одредени проблеми и зададени задачи за реализација  до следниот состанок на локалниот совет за превенција Долнени .

Покрај редовните членови на советот на состанокот беа присутни и претставници од Отсекот за превенција при СВР Битола и претставници од ПО Ропотово .

Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk