Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

11.09.2014 РЦ за ГР Север
“Превенција од кражби и разбојнички кражби“

Инспектори за превенција на РЦ за ГР Север во соработка со Командирот на ПС за  ГН Маздрача и  инспекторите за превенција од Отсекот за превенција во СВР Тетово одржаа трибина со граѓани  од  село Јеловјане, тетовско на тема: -“Превенција од кражби и разбојнички кражби“, финансиски поддржана од страна на  ОБСЕ.
Трибината беше  одржана во просториите на месната заедница во с.Јеловјане во присуство на околу 60 граѓанани од истото село и претставници од месната заедница и локалната власт.

Цел на проектот е Граничниот надзор во својата секојдневна работа и контакти со месното население од селата кои гравитираат кон граничната линија со Р.Косово и Р.Албанија и нивна заштита како потенцијални жртви на разбојнички кражби и кражби .

За време на трибината  од страна на инспекторите за превенција на РЦ за ГР Север на присутните граѓани  им  беше поделен репрезентативен материјал и едукативно информативен материјал со практични примери за заштита од кражби.

Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk