Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

13.04.2014 Оперативен штаб при МВР за потребите на изборите
Досега најмирни избори

Точно во 19,00 часот се затворени сите избирачки места со што заврши процесот на гласање и практично отпочна последната фаза од планот за обезбедување на изборниот процес односно обезбедување на избирачкиот материјал при доставување до општинските изборни комисии а подоцна и до Државната изборна комисија.

Според досегашните информации избирачкиот процес мина без никакви сериозни нарушувања и инциденти по однос на јавниот ред и мир и непречено одржување на гласањето. Полицијата во текот на изборниот ден генерално доби најмал број поплаки и барања за интервенција. Овие избори споредбено со претходните избирачки циклуси врз основа на евидентираните или пријавени неправилности од аспект на надлежностите на МВР се убедливо најмирните досега. Според сите согледувања на Оперативниот штаб при МВР кој во континуитет ги следеше состојбите на теренот, избирачкиот ден, се одвиваше во мирна, фер и демократска атмосфера.
 

Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk