Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

24.03.2014 Сообраќајни контроли на подрачјето на СВР Скопје и СВР Тетово
Во текот на викендот во Скопје и Тетово санкционирани речиси 300 учесници во сообраќајот

СВР-Скопје за време на изминатиот викенд (22/23.03) спроведе зајакната контрола при што од страна на сообраќајната полиција санкционирани се 277 учесници во сообраќајот за сторени прекршоци од Законот за безбедност на сообраќајот. Притоа кај 43 возачи е утврдено дека управувале возила под дејство на алкохол.

Потоа 33 лица управувале возила со измината важност на сообраќајната дозвола, без возачка дозвола управувале 17 возачи, кај 15 лица е утврден сообраќаен прекршок за поминување на црвено светло, a 13 возачи  управувале возила со над дозволената брзина од кои четири возачи  управувале возило со над 90 км на час во населено место.

Исто така, изречени се три прекршоци за некористење на сигурносен појас, 16 прекршоци за зборување на мобилен телефон, потоа 19 прекршоци за паркирање во зона на крстосница, автобуска постојка и пешачки премин, 48 прекршоци за неправилно и непрописно паркирање. За недавање на првенство на минување на пешаци изречен е еден прекршок, додека пак за прекршоци што ги чинат пешаците изречени се три прекршочни пријави. Со пајак службата подигнати се вкупно 46 возила.

Покрај ова за време на викендот и на подрачјето на СВР Тетово беше реализирана акциска сообраќајна контрола при што беа контролирани 60 возачи, а 55 беа алкотестирани. Од нив пет возачи беа исклучени од сообраќајот, додека на уште пет лица издадени им се платни налози. Во акцијата, исто така, откриени се и 11 други видови прекршоци (истечена регистрација, неатестирани фолии, неисправни уреди и опрема, неносење возачка дозвола и друго).

Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk