Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  

МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИJA
м-р Гордана Јанкулоска

 

Датум и место на раѓање: 12.10.1975 година во Охрид.

 

Образование: Дипломирала на Универзитетот Свети Кирил и Методиј на Правниот факултет во Скопје во 1999 година, а магистрирала во 2003 година на University of Kent, Canterbury, Велика Британија на насоката меѓународно комерцијално право на тема Нормативните ризици и странските инвестиции на Kent Law School. Во јули 2004 година Правниот факултет при Универзитетот во Кент и ја додели Наградата за посебни достигнувања во областа на правото.


 
Работно искуство:
Во периодот од 1999 до 2000 и 2004 до 2006 работи како правник во приватниот сектор.
Од 2000 - 2002 е вработена како државен советник во Министерството за финансии, каде во истиот период е ангажирана на позиција шеф на Кабинетот на министерот.
Од септември 2004 година работи како генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ до нејзиното предложување за министер за внатрешни работи.
Во периодот 2005/2006 е член на советот на град Скопје. На парламентарните избори во 2006, 2008 и 2011 е избрана за пратеник во собранието на Република Македонија. Од 27.08.2006 година е министер за внатрешни работи.
 
Јанкулоска говори англиски јазик а се служи и со албански јазик.

10.02.2010 Во рамките на посетата на висока владина делегација на Чешка
Министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска, вчера (09.02) во Прага (Чешка), а во рамките на тридневната посета на високата владина делегација
Објавена на 10.02.2010 14:51:00
08.02.2010 Обраќање на министерката Јанкулоска во Центарот за обука Идризово
“Стратешкото управување со човековите ресурси е комплексен процес кој е основа за успешно полициско уредување и
Објавена на 08.02.2010 13:56:00
03.02.2010 Обраќање на министерката Јанкулоска
Нема поголемо задоволство од тоа да ја започнете годината со реализација на проект од есенцијално значење за иднината.
Објавена на 03.02.2010 14:41:00
27.01.2010 Во рамките на Неделата за превенција од рак на грлото на матката
Скопје, 27 јануари (МИА) - секој случај на рак на грлото на матката може да се спречи со редовни гинеколошки прегледи
Објавена на 27.01.2010 15:30:00
22.01.2010
Бидејќи се надевам дека се работи за недоразбирање, а не за тенденциозно погрешно толкување, би сакала да ви појаснам дека МВР стои
Објавена на 22.01.2010 13:53:00
21.01.2010 Заедничка изјава на министрите за внатрешни од ЕУ земјите кандидати и САД
Министерот за внатрешни работи на РМ Гордана Јанкулоска, денеска и утре присуствува на дводневниот неформален
Објавена на 21.01.2010 13:52:00
03.01.2010 Интервју за МИА од министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска
Интервју за МИА, приоритетите во 2010 година
Објавена на 03.01.2010 12:07:00
01.01.2010
Поповa Шапка, 1 јануари (МИА) – Беспрекорно мирно, без никакви инциденти
Објавена на 01.01.2010 12:05:00
18.12.2009 По повод стапувањето на сила на визната либерализација
Министрите за внатрешни работи на Република Македонија, Црна Гора и Република Србија
Објавена на 18.12.2009 11:56:00
15.12.2009 Интервју на министерот за внатрешни работи Гордана Јанкулоска за радио Дојче Веле
Република Македонија, кога станува збор за носење на објективни одлуки
Објавена на 15.12.2009 11:51:00
11.12.2009 Промоција на новата генерација полициски службеници
Денес во Центарот за обука во Идризово, на пригодна свеченост, на којашто присуствуваше и министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска
Објавена на 11.12.2009 11:43:00
10.12.2009 Проект за реконструкција на Полициски станици
Во изминатиов период, во соработка со делегацијата на ЕК, интензивно се работи на реализација
Објавена на 10.12.2009 11:41:00
09.12.2009 Ден на превенција
Навременото спречување сторување кривично или прекршочно дело е основен императив
Објавена на 09.12.2009 16:09:00
03.12.2009 Продлабочување на добрите односи меѓу двете полиции
Министерот за внатрешни работи на Република Македонија Гордана Јанкулоска
Објавена на 03.12.2009 15:53:00
03.12.2009 Се засилуваат капацитетите во борба против трговија со луѓе
Министерот за внатрешни работи Гордана Јанкулоска,
Објавена на 03.12.2009 15:50:00
02.12.2009 Проект за регулирање на државјанства и лични документи
Отпочнувањето на втората фаза од Проектот за регулирање на државјанствата
Објавена на 02.12.2009 15:48:00
01.12.2009 Свечена церемонија во Брисел по повод визната либерализација
Одлуката на Европската унија за стартот на визната либерализација
Објавена на 01.12.2009 15:37:00
30.11.2009 ЕУ донесе одлука за укинување на визниот режим
“Можноста за безвизно патување на граѓаните на Република Македонија во земјите
Објавена на 30.11.2009 15:33:00
27.11.2009
Овие 40 години се години на вистинско созревање во модерна,
Објавена на 27.11.2009 15:29:00
27.11.2009
Денес во МВР, министерот за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска
Објавена на 27.11.2009 15:28:00
24.11.2009 Средба Јанкулоска-Кресал
“Словенија има голем интерес Македонија многу брзо да напредува
Објавена на 24.11.2009 15:25:00
23.11.2009 Средба Јанкулоска-Балин
“Македонија ги исполнува условите за визна либерализација и добивање на датум за отпочнување
Објавена на 23.11.2009 15:24:00
21.11.2009 Реализација на проектот “Соработка меѓу полицијата и граѓаните"
Во рамките на активностите од реализација на проектот “Соработка меѓу полицијата и граѓаните“,
Објавена на 21.11.2009 15:19:00
18.11.2009 Проект за интегрирана база на податоци за странци
Со отпочнувањето на проектот за интегрирана база на податоци за странци,
Објавена на 18.11.2009 15:15:00
15.11.2009 Утре и задутре во Брисел
Министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска утре и задутре (16/17.11)
Објавена на 15.11.2009 14:29:00
07.11.2009 Обраќање на министерот Јанкулоска
Би сакала најпрвин да Ве поздравам и да Ви посакам добредојде во Секторот за внатрешни работи во Струмица
Објавена на 07.11.2009 13:57:00
31.10.2009 Министерката Јанкуловска во Охрид на уништување запленети мрежи за криволов
Oхрид, 31 октомври– Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска
Објавена на 31.10.2009 13:46:00

Архива на интервјуа...

Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@moi.gov.mk | Најава