Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  
Превентива

Ако забележите или дојдете во контакт со лице:

-  кое Ви изгледа сомнително
-  кое носи оружје на јавно место (а не е полицаец или работник во обезбедување)
-  кое носи униформа или обележје на терористички организации или екстремни групи кои претставуваат опасност за безбедноста на државата
-  кое насилнички се однесува на јавно место
-  кое врши кривично дело или прекршок
-  по кое трага полицијата

јавете се во најблиската полициска станица.

Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@moi.gov.mk | Најава