Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  

ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ

Вкупната должина на државна граница на Република Македонија со соседните држави Албанија, Грција, Бугарија, Србија и Косово изнесува 897.483 метри. 

Долж државната граница поставени се 16 гранични премини за патен сообраќај, три за железнички и два гранични премина за воздушен сообраќај (во прилог табела).

Поединечно, пак, должина на државната граница кон соседните земји изнесува:

-       Кон Република Косово – 179.661 м

-       Кон Република Србија - 102.492 м

-       Кон Република Бугарија - 172.846 м

-       Кон Република Грција - 256.392 м

-       Кон Република Албанија - 186.092 м.

Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@moi.gov.mk | Најава