Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  

ПРEMИНУВАЊЕ НА ПАТНИЦИ НА ДРЖАВНАТА ГРАНИЦА ВО ПЕРИОДОТ 2001 - 2010 ГОДИНА

  МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ СТРАНСКИ ДРЖАВЈАНИ  
  ОСТВАРЕН ВЛЕЗ НА ПАТНИЦИ ВО РМ ОСТВАРЕН ИЗЛЕЗ НА ПАТНИЦИ ОД РМ ОСТВАРЕН ВЛЕЗ НА ПАТНИЦИ ВО РМ ОСТВАРЕН ИЗЛЕЗ НА ПАТНИЦИ ОД РМ ВКУПНО
20011.902.9242.040.6431.730.3581.595.200 7.269.125
20021.926.4932.003.5842.079.1301.970.3917.979.598
20032.223.0952.351.0592.182.5511.937.7618.694.466
20042.339.4762.539.6972.593.7532.102.1099.575.035
20052.252.5772.545.8433.245.8492.758.52510.802.794
20061.977.5462.437.0663.369.2892.464.68110.248.582
20071.898.3562.172.7143.902.9133.084.36211.058.345
20081.916.0602.466.4024.057.6003.218.35511.658.417
20092.112.0322.534.7914.553.4423.742.220 12.942.485
20102.480.5473.025.7694.999.7413.641.41914.147.476
ВКУПНО:21.029.106 24.117.56832.714.62626.515.023104.376.323


ОТКРИЕНИ ИЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ ВО ПЕРИОДОТ 2001 - 2010 ГОДИНА

  Вкупно илегални мигранти кои се откриени на гранична линија илегални мигранти кои се откриени во внатрешноста на Република Македонија
200112.6603.0339.627
20021.192684508
20031.185477708
20041.608732876
20052.3581.632726
20064.2341.8662.368
20072.4021.919483
20081.4481.080368
20091.4151.111304
20101.103766337
ВКУПНО:29.605 13.300 16.305


НЕДОЗВОЛЕН ВЛЕЗ И ИЗЛЕЗ НА СТРАНСКИ ДРЖАВЈАНИ ВО ПЕРИОДОТ 2006 - 2010 ГОДИНА

  НЕДОЗВОЛЕН ВЛЕЗ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НЕДОЗВОЛЕН ИЗЛЕЗ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
20065.488505
20076.565664
20083.923314
20093.349351
20103.513613
ВКУПНО:22.838 2.447

Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@moi.gov.mk | Најава