Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  

ВИДОВИ СООБРАЌАЈНИ НЕЗГОДИ ВО ПЕРИОДОТ 2001-2010 ГОДИНА

Во периодот 2001-2008 година бројот на соообраќајните незгоди бележи континуиран пораст, а во 2009 година по по долго врема е забележан тренд на намалување на сообраќајните незгоди кој продолжува и во 2010 година.

 

  2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010
СООБРАЌАЈНИ НЕЗГОДИ СО ЗАГИНАТИ ЛИЦА 87 144 105 133 123 130 147 155 149 134
СООБРАЌАЈНИ НЕЗГОДИ СО ПОВРЕДЕНИ ЛИЦА 1.213 1.484 1.821 1.854 2.698 3.183 3.890 4.248 4.204 4.089
ВКУПНО 1.300 1.628 1.926 1.987 2.821 3.313 4.037 4.403 4.353 4.223


 

Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@moi.gov.mk | Најава