Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  

ПОМОШНИК НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЕВРОПСКА УНИЈА И МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА

САЉИ РАМАДАНИ

Секторот за Европска унија и меѓународна соработка претставува организациска единица при МВР којашто ги координира активностите во Министерството поврзани со прашања од областа на Европска унија, ИПА фондовите и останатата странска помош, потоа прашања од областа на билатералната и мултилатералната соработка на Министерството, пришто тесно соработува со другите Министерства, институции и организации за прашања од областа на безбедноста. 

Секторот за Европска унија и меѓународна соработка го сочинуваат три Одделенија:

 

 • Одделение за преговори и интеграција;
 • Одделение за меѓународна соработка;
 • Одделение за ИПА

 

Роден: 07.06.1975 година во Скопје.

Образование: ДИПЛОМИРАН ПРАВНИК-ПРАВОСУДНА НАСОКА

Средно образование:Општа гимназија ”ЗЉМ

 

Работно искуство:

- Советник на Заменикот на министерот за внатрешни работи

- Заменик на Генералниот секретар на влада на Република Македонија

-Државен секретар во Министерството за внатрешни работи

-Помошник на министерот за внатрешни работи за европска унија и меѓународна соработка

 

тел:     +389 2 314 3191

факс: +389 2 314 2694

   

  Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
  Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје, Македонија.
  тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@moi.gov.mk | Најава