Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  

ПОМОШНИК НА МИНИСТЕРОТ ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТА
ИВО КОТЕВСКИ

Секторот за односи со јавноста и информации од јавен карактер е формиран како Одделение за односи со јавноста на почетокот на 2003 година, за да на 05.12.2006 година прерасне во сегашната организациона единица при кабинетот на Министерот за внатрешни работи. Секторот го сочинуваат три одделенија: Одделение за односи со јавноста, Одделение за слободен пристап до информации од јавен карактер и Одделение за протоколарни работи. Исто така Секторот го координира и функционирањето на канцелариите за односи со јавност при осумте Сектори за внатрешни работи.

Роден: 22.11.1975 година во Скопје.

Образование: Дипломирал на Универзитетот Свети Кирил и Методиј на Филозофски факултет- Психологија  во Скопје;

Средно образование гимназија Раде Јовчевски Корчагин

Работно искуство:

Од 1999- новинар и уредник во Канал 5 телевизија

Од 2000- новинар и уредник во Телма телевизија

Од 2006- Началник на одделение за односи со јавноста

Од 2007- Помошник на министерот за односи со јавноста

Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@moi.gov.mk | Најава