Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  

Сашо Мијалков, Saso Mijalkov

ДИРЕКТОР НА УПРАВАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И КОНТРАРАЗУЗНАВАЊЕ
м-р Сашo Мијалков

Роден: 15.09.1965 година во Скопје

Образование: Дипломирал на Универзитетот Свети Кирил и Методиј на Економскиот факултет во 1998 година. Магистрирал во областа бизнис Администрација.Дипломирал и магистрирал и на Економскиот факултет во Прага, Чешка Република во 1994 година.

Работно искуство:

Во периодот од 1998 до 2000 година, работи во Министерството за одбрана на позиција Помошник-министер за одбрана и безбедносно разузнување.
Во периодот 2000 до 2001 година, работи како Советник на Министерот за одбрана на Република Македонија.
Во периодот 2001-2003 година работи како Државен советник за безбедносни прашања во Владата на Република Македонија.
Од 29.08.2006 година е назначен за Директор на Управата за безбедност и контраразузнување.

Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@moi.gov.mk | Најава